Regio

Festivalul Internațional al Viei şi Vinului „Bachus 2014”

Category: Articole Comments: Fara comentarii

În judeţul Vrancea, în perioada 23-26 octombrie 2014, are loc cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Internațional al Viei şi Vinului „Bachus 2014“. Deschiderea oficială a lui „Bachus 2014“ va avea loc joi, 23 octombrie 2014, la ora 17.30, în Piaţa Unirii din Focşani. Cea mai mare sărbătoare a vrâncenilor va fi precedată de alaiul lui Bachus. Într-un car tras de cai, însoțit de fecioare şi flăcăi, Bachus va împărţi must, struguri, mere şi nuci. „Bachus 2014“ este un moment în care tradițiile vechi de mii de ani din Munții Vrancei se vor contopi în magia unei deschideri fastuoase. Fie că vorbim de Chipărușul – dansul cu măști mortuare de la Nereju, fie că vorbim de semnalele de bucium de la Spulber sau de Focul lui Sumedru, păstrat cu sfințenie de sovejenii lui Mehedinţi, vorbim de savoarea tradițiilor autentice din Țara Vrancei care se va regăsi pe parcursul celor patru zile de festival. Este competiția celor mai bune vinuri care va avea loc în cadrul Concursului Național de Vinuri „Bachus 2014“, dar și prilej de petrecere și voie bună alături de trupe de succes din țară și străinătate.

Tradiţiile vrâncene, prezentate la Londra

Tradiţiile vrâncene au fost prezentate şi la Londra, într-un eveniment organizat de Institutul Cultural Român din Londra. Manifestarea a avut loc în perioada 3-5 octombrie 2014, la muzeul Horniman din Londra. Filmul „Vrancea, locul unde istoria întâlnește legenda“, realizat de Consiliul Judeţean Vrancea a fost prezentat la expoziția „Revisiting Romania: Dress and Identity“, un proiect dedicat culturii tradiţionale româneşti în Marea Britanie. Institutul Cultural Român din Londra, împreună cu muzeul de antropologie şi etnologie Horniman, cu sprijinul Ambasadei României, au organizat o serie de evenimente menite să celebreze arta şi cultura popularǎ româneascǎ. Parteneri media ai evenimentului au fost publicațiile românilor din Marea Britanie, Ziarul Românesc și Diaspora Românească.

Lasa un raspuns

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>