Regio

190 de cicliști pentru Drumul podgoriilor

Category: Articole Comments: Fara comentarii

DSC_5962 (1)

190 de cicliști din județele Vrancea, Galați, Bacău, Brăila, Buzău și București și-au exprimat intenția de a participa la evenimentul ”Drumul podgoriilor vrâncene pe bicicletă”, eveniment care va avea loc în data de 14 octombrie 2017, cu începere de la ora 9.00.

Traseul de la această ediție are aproximativ 50 km și parcurge podgoriile Cotești și Odobești. Recomandarea organizatorilor este aceea ca cicliștii să participe fie cu biciclete tip MTB fie trekking. 
––-
Punctul de întîlnire este sâmbătă, 14 octombrie 2017, la ora 09.00 în Piața Unirii din Focșani. Apoi se pleacă spre Cîmpineanca, pe traseul strada Antrepozite și DC 142.

Din Cîmpineanca ne vom îndrepta către comuna Cîrligele, iar apoi vom urca spre Cotești, pe magistrală. Vom fi deja în podgoria Cotești. Este o urcare cu un grad mic de dificultate care ne va duce aproape de centrul comunei Cotești. De aici vom merge pe drumul viilor, printre dealuri și văi până vom ajunge în zona Beciu iar mai apoi la Odobești. O dată intrați în Odobești suntem deja în podgoria cu același nume. Din centrul orașului Odobești vom urca spre Jariștea iar mai apoi vom reveni pe străzile de sub Măgura Odobești pentru a vizita ruinele Bisericii Cazacli. La Focșani primii 80 de participanți vor primi un kit compus dintr-un tricou personalizat și un bidon de bicicletă, personalizat.
––
Vă invităm să consultați, mai jos, Regulamentul Turului de Ciclism ”Drumul Podgoriilor Vrancene….pe bicicletă”. Regulamentul este orientativ și ne rezervăm dreptul de a-l îmbunătăți. Organizatorii vor oferi pe traseu apă și batoane energizante.
––
Regulamentul turului de ciclism ”Drumul podgoriilor vrâncene….pe bicicletă” – ediția a III-a

I. Organizare

1. Turul de ciclism este organizat de Consiliul Județean Vrancea.

2. Traseul se desfășoară pe distanța Focșani-Cîmpineanca-Cotești-Cîrligele-Vârteșcoiu-Odobești-Jariștea-Odobești-Focșani.

3. Turul de ciclism se desfășoară în cadrul Festivalului Internațional al Viei și Vinului ”Bachus 2017”

4. Data turului de ciclism: 14 octombrie 2017

5. Locul și ora de plecare: ora 09.00, Piața Unirii din municipiul Focșani, Județul Vrancea.

II. Participanți

1. Turul este de tip „Open” şi pot participa:

2. Cicliști amatori şi profesionişti, orice iubitor al sportului şi/sau al mişcării în aer liber cu vârsta cuprinsă între 18-90 ani;

3. Adolescenţi cu vârste cuprinse între 16-18 ani, însoţiti de unul dintre părinţi sau cu acceptul scris al acestora și cu un însoțitor dintre participanți.

4. Participarea cicliștilor la eveniment se face pe propria răspundere din punct de vedere medical, fiecare participant fiind responsabil de pregătirea fizică, psihică cât şi pentru aptitudinile necesare participării la acest tur. Totodată, participanţii îşi asumă întreaga responsabilitate pentru funcţionalitatea bicicletei şi a echipamentului tehnic utilizat, precum şi pentru eventualele incidente de orice natură apărute premergător, în timpul şi după încheierea cursei, la locurile de start/finiș sau pe traseu.

5. Se va respecta cu stricteţe Codul Rutier (Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice).

III. Înscrieri

1. Participanții se pot înscrie la eveniment până vineri, 6 octombrie 2017, ora 18.00 comletând formularul de aici: http://bit.ly/2xJKn8x

IV. Responsabilități

1. Toţi membrii şi participanţii la eveniment vor respecta legislaţia rutieră în vigoare din România.

2. Organizatorii nu-şi asumă nici o răspundere pentru incidente şi accidente de persoane, maşini, motociclete, biciclete și alte vehicule.

3. De asemenea, orice contravenţie sau infracţiune comisă de participanţii la competiţie nu intră în responsabilitatea organizatorilor şi colaboratorilor acestora.

V. Codul de tură

1. Cicliștii participanți la tură sunt obligaţi să respecte regulile de circulaţie pe drumurile publice.

VI. Abandonul

1. În caz de abandon, participantul se va întoarce spre casă cu bicicleta, cu un prieten, mașină personală, taxi etc.

VII. Purtarea căștii de protecție

1. În timpul turului de ciclism, toţi cicliştii sunt obligaţi să poarte casca de protecţie. La startul turei nici un ciclist nu este admis fără a purta casca de protecţie.

VIII. Locul de întâlnire

1. Toţi participanţii trebuie să se prezinte în Piața Unirii–până la maxim ora 8.45. Startul turei de ciclism se dă la ora 9.00 din Piața Unirii.

IX. Traseul cursei

1. Toți participanții vor merge în coloană, indiferent de condiția fizică sau experiență. Persoanele care nu respectă această regulă vor fi rugate să părăsească tura.

X. Ceremonia oficială

1. Pe data de 14 octombrie 2017, în Piața Unirii din municipiul Focșani, începând cu ora 15.00, primii 80 participanții înscriși vor primi un kit de participant compus dintr-un bidon personalizat și un T-shirt.

XI. Dispoziții finale

1. Datorită faptului că această competiţie este “Open” pentru toţi participanţii, este recomandat ca aceștia să folosească biciclete trekking sau MTB. Nu recomandăm să se vină la tură cu biciclete de șosea!

timeline-facebooK-2

Lasa un raspuns

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>